Nespresso en Caran d’Ache presenteren balpen van gebruikte koffiecapsules

25 June 2018

Nespresso en Caran d’Ache presenteren balpen van gebruikte koffiecapsules

Niet alleen plastic is recyclebaar, ook aluminium koffiecapsules. Dat bewijzen Nespresso en Caran d’Ache met hun nieuwe balpen: de 849 Nespresso. Deze pen is gemaakt van gebruikte koffiecapsules en is onderdeel van de Caran d'Ache Office-collectie. De samenwerking is onderdeel van het Second Life-project van Nespresso. Door te laten zien hoe koffiecapsules een tweede leven krijgen, hopen de partijen het recyclen van aluminium capsules aantrekkelijker te maken.

Nespresso en Caran d’Ache, een samenwerking gefocust op duurzaamheid

“We zijn vereerd om onze krachten en liefde voor innovatie, kwaliteit en behoud van het milieu te bundelen met zo'n prestigieus bedrijf als Caran d'Ache. Samen leveren we het tastbare bewijs dat gebruikte Nespresso-capsules een tweede leven kunnen krijgen”, zegt Niels Kuijer, directeur van Nespresso Zwitserland. “Behalve dat de balpen van Zwitserse kwaliteit is, is het ook een krachtige boodschap aan de consument. Met de 849 Nespresso-balpen laten we klanten zien dat hun bijdrage aan het recyclen van koffiecapsules essentieel is om ze een tweede leven te geven.”

“De samenwerking met Nespresso past binnen onze filosofie die al meer dan honderd jaar is gebaseerd op duurzame ontwikkeling, innovatie en creativiteit”, voegt Carole Hubscher, President van Caran d'Ache, toe. “Het is speciaal om in dit unieke project een partner van Nespresso te zijn. Uiteindelijk hebben we samen een modieus en bijzonder designaccessoire gemaakt voor alledaags gebruik.”

Zo krijgen Nespresso-capsules een tweede leven

De koffiecapsules ondergaan een complete transformatie voordat ze als pen door het leven kunnen gaan. Eerst verzamelt Nespresso de gebruikte koffiecapsules via de 2.700 Nespresso-inzamelpunten in Zwitserland, of via de inzamelservice ‘Recycling at Home’. Dit is het eigen systeem waarmee Nespresso al meer dan 27 jaar aluminium capsules verzamelt en recyclet. Vervolgens staat een reis naar het Zwitserse Moudon in de planning, waar een bedrijf het aluminium scheidt van de koffie. Het koffiedik zet Nespresso om naar hernieuwbare energie en natuurlijke meststoffen in een biogasinstallatie in het Zwitserse dorp Valbroye. Het aluminium wordt gesmolten en gebruikt om nieuwe producten te maken.

De Nespresso-capsules zijn tijdens de productiefase grondig getest voordat ze zijn verwerkt. De pennen zijn verpakt in volledig recyclebaar karton zonder lijm. Dit versterkt de innovatieve en ecoverantwoorde aanpak van Caran d'Ache en Nespresso.

Stijlvol én duurzaam

De glanzende donkerblauwe kleur van de Nespresso Dharkan-capsules en de unieke stijl van het 849-model van Caran d’Ache samenbrengen in één pen – dat was de technische uitdaging waarmee de twee Zwitserse bedrijven in de werkplaats van Caran d’Ache in Genève aan de slag gingen. Het resultaat? Een stijlvol accessoire dat modieus en elegant, maar vooral ook duurzaam is.

 De 849 Nespresso-balpen is herkenbaar aan zijn zeshoekige vorm en is een van de paradepaardjes van Caran d'Ache.. Ook schrijft de pen uiterst comfortabel.

De limited edition 849 Nespresso-balpen is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een adviesprijs van 38 euro. Kijk voor meer informatie op www.carandache.com.