Vertaling in Engels van boek Jasper Houtman over Alfred Peet is klaar

10 April 2018

Vertaling in Engels van boek Jasper Houtman over Alfred Peet is klaar

De vertaling in Engels van boek Jasper Houtman over Alfred Peet is klaar en heeft de titel: The Coffee Visionary.

Jasper Houtman vanavond op zijn Facebookpagina: “Yes! The translation of my book on Alfred Peet!! Altijd leuk om dingen uit te pakken. Maar je eigen boek in vertaling, vers binnen ... Wow. Het ziet er geweldig uit! Straks in de winkels van Peet's Coffee in de VS te verkrijgen en ook via (online) boekhandels, zoals Amazon.com en Bol.com.

DE MAN DIE DE WERELD KOFFIE LEERDE DRINKEN

De Nederlandse titel van het boek luidt: ‘De man die de wereld koffie leerde drinken’. Het schrijven werd in mei 2016 gepresenteerd bij Bocca Coffee in Amsterdam.

In dit boek vertelt journalist en auteur Jasper Houtman het bijzondere levensverhaal van Alfred Peet (1920-2007), de invloedrijkste koffieondernemer die Nederland heeft gekend. ‘Hij heeft mij alles geleerd. Ik sta voor altijd bij hem in het krijt.’, aldus Jerry Baldwin, oprichter van Starbucks.

OVER HET BOEK
We drinken iedere dag koffie en toch kent vrijwel niemand Alfred Peet (1920-2007), de koffiepionier uit Alkmaar die zo bepalend was voor onze koffiecultuur. Vanuit Amerika ontketende hij een halve eeuw geleden eigenhandig een koffierevolutie. De oprichters van Starbucks, maar ook vele andere toonaangevende koffieondernemers leerden bij hem het vak en noemen hem ‘de godfather van de kwaliteitskoffie’.

Peet onderscheidde zich door zijn enorme kennis en vakmanschap, maar hij werd ook gevreesd om zijn hoge eisen en genadeloze kritiek. In 1966 richtte hij Peet’s Coffee & Tea op, een koffiewinkel die uitgroeide tot een landelijke keten. Hij werd rijk als koffieondernemer, maar zijn manier van werken eiste ook zijn tol op persoonlijk vlak.

http://www.businesscontact.nl