image016

Pand Capriole Café geselecteerd als topper van 2017 door Archilovers: het wereldwijde professionele netwerk voor architecten en designers

09 februari 2018

Pand Capriole Café geselecteerd als topper van 2017 door Archilovers: het wereldwijde professionele netwerk voor architecten en designers

Het pand van Capriole Café (https://capriolecafe.nl/), in Den Haag is door Archilovers, het wereldwijde professionele netwerk voor architecten en designers, geselecteerd als een van de beste van 2017.

De reden hiervoor is omdat de professionals van mening zijn dat het onderkomen van Capriole Café de hoge normen voor esthetiek, functionaliteit en creativiteit hoog houdt! Het pand van Capriole Café (Bureau Fraai, http://www.bureaufraai.com/nl/), is hiermee een van de meest geliefde van de liefst 50.000 projecten die in 2017 door Archilovers (http://www.archilovers.com) gepubliceerd zijn. Dat is zeker bijzonder te noemen, vinden wij ook.

Dit staat er over het pand van Capriole Café op de website van Archilovers:

Wij citeren: “Een voormalige verffabriek in Den Haag is omgebouwd tot een koffiebar, restaurant en zakencentrum met een volledig stalen barelement als een verbindende blikvanger. Het restaurant en de koffie-ervaring met de naam Capriole Café is een van de eerste hospitality-concepten in de aankomende industriële wijk de "Binckhorst" in Den Haag, die het komende decennium zal worden ontwikkeld tot een woon- en bedrijfsgebied.

De bestaande kleine ramen van het gebouw werden vervangen door vijf meter hoge stalen kozijnen met openslaande deuren naar het terras en de jachthaven voor het café.

Het hoofddoel van het ontwerp van het café was om een ​​totaalervaring te bieden van elk aspect van het maken en het consumeren van koffie. Terwijl de begane grond fungeert als koffiebranderij, koffiebar, lounge en restaurant, functioneert het eerste niveau als een barista-trainingscentrum, een showroom, een kantoor en een vergaderruimte voor Capriole Coffee Service.

Door de introductie van een centrale vide met een zwart stalen staafelement van 4,5 meter hoog, werden deze twee niveaus visueel verbonden met de vergaderruimte als verlichte ‘lantaarn die het restaurant overziet.

Het geprefabriceerde verbindingselement is volledig samengesteld uit zware balken van constructiestaal en omlijst de kelder beneden en het barista-trainingscentrum boven. Ook het toegangsvolume met het Capriole-logo, de toiletten en de kledingkast is volledig uit staal vervaardigd.

In contrast met het zwart-witte interieur, worden eiken en messing geïntroduceerd in het ontwerp voor alle tafels en kasten.

Ook de hangende lampen in de vide en de sokkels die Caprioles toekomstige high-end koffiemachines presenteren, waren allemaal op maat ontworpen.”

BEKIJK VIA DE ONDERSTAANDE LINK DE PRACHTIGE FOTO’S!

http://www.archilovers.com/projects/202280/capriole-cafe-the-hague.html

Bron: http://www.archilovers.com en Linkedin. Bewerking: CP.