image016

Slayer en Gruppo Cimbali gaan partnership aan

04 december 2017

Slayer en Gruppo Cimbali gaan partnership aan

Slayer, het baanbrekende Amerikaanse espressomachinebedrijf, en Gruppo Cimbali, een van de toonaangevende producenten van espressomachine in Italië, kondigden afgelopen vrijdag 1 december 2017 een nieuw partnerschap aan dat beide bedrijven in staat stelt samen te werken om wereldwijde expansie te bereiken.

De samenwerking creëert, volgens het persbericht van https://www.prnewswire.com/, onze bron, een perfecte mix van de gevestigde Italiaanse espressomachinefabrikant Gruppo Cimbali, met de subversieve en innovatieve methodologie van Slayer.

SAMEN ELKAAR VERSTERKEN

De samenwerking stelt Slayer in staat om zijn aanwezigheid op de internationale markt te vergroten door gebruik te maken van de mogelijkheden van Gruppo Cimbali om het productieproces te stroomlijnen, technische expertise te verbreden en om de wereldwijde bedrijfsactiviteiten en merkvoetafdruk uit te breiden. In ruil daarvoor zal Gruppo Cimbali haar portfolio in het high-end espressosegment verder uitbreiden en haar positie als belangrijke speler op de Amerikaanse markt versterken door een aanwezigheid in Seattle, een van de koffie-epicenters van de wereld.

"Deze samenwerking is erg gunstig voor Slayer in meer dan alleen de meest voor de hand liggende route. Met de mogelijkheid om kennis te maken met Cimbali's expertise op het gebied van engineering, technologie en hoofdproductie, kan Slayer nu de productie-inspanningen behoorlijk vergroten. Toegepast op de behoefte aan Slayer en geeft ons eerlijk gezegd de kracht en spierkracht om onze doelen te bereiken en zelfs te overtreffen", aldus Jason Prefontaine, oprichter en CEO van Slayer.

GRUPPO CIMBALI VERWERFT FINANCIEEL BELANG IN SLAYER

Gruppo Cimbali heeft een controlerend financieel belang in Slayer verworven als een investering, zonder plannen om de activiteiten of methodologieën van het bedrijf te wijzigen. Slayer zal onafhankelijk blijven opereren, waarbij de kernprincipes gehandhaafd blijven en het volledige bedrijf autonoom opereert onder oprichter en CEO Jason Prefontaine. Slayer zal doorgaan met zijn missie om 'koffie beter te maken', door middel van innovatie en design, waardoor het bedrijf een aantrekkelijke partner voor Gruppo Cimbali werd.

"De samenwerking met Slayer", verklaart Franco Panno, CEO van Gruppo Cimbali, "maakt deel uit van onze uitbreidingsplannen en versterkt de positie van de Groep in de koffiespecialiteit, een wereldwijd groeiende trend in koffieconsumptie en die recent ook in Italië in populariteit is toegenomen. ."

OVER SLAYER:

Slayer Espresso is het afgelopen decennium actief geweest in Seattle, in de staat Washington, en heeft hoge normen gesteld om de specialty coffee-industrie te verblijden met professionele espressomachines. Slayer is fundamenteel verbonden met modern design voor de gast en de professionele barista, de uitzonderlijke gebruikersinterface en de ontwikkeling van technisch efficiënte engineering met één doorlopende missie om koffie beter te maken. Slayer is de ontvanger van de ‘Best New Product’-awards van de Specialty Coffee Association of America (Slayer Espresso Single Group) en World of Coffee (Slayer Steam). Slayer is officieel lid van de SCAA met diepe wortels in koffie en met voortdurende inspanningen gericht op de vooruitgang van deze sector.

OVER GRUPPO CIMBALI:

Door de merken LaCimbali en FAEMA, staat Gruppo Cimbali symbool voor Made in Italy excellence en is een van de wereldwijde ambassadeurs van de espressocultuur.

De groep biedt naar eigen zeggen het breedste assortiment horeca-oplossingen op de markt, bestaande uit traditionele machines (waarvoor het wereldleider is), super-automatische machines, koffiemolens en accessoires die betrouwbaarheid, hoge prestaties en gebruiksgemak combineren om uitstekende koffie te zetten.

Gruppo Cimbali heeft drie productievestigingen in Italië en negen operationele filialen, waaronder zeven in het buitenland (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, de VS en China), en is wijdverspreid in heel Italië en de wereld dankzij 700 distributeurs die ook verantwoordelijk zijn voor het verlenen van technische bijstand vóór en na de verkoop.

http://www.slayer.com

http://www.cimbali.com

Bron: https://www.prnewswire.com/. Bewerking: CP.

Coffeepro - Het platform voor de koffiewereld!