image016

Stichting Goed doen voor een ander: eenmalig 4 uur vrijwillig koffieschenken voor eenzame ouderen

28 december 2017

Stichting Goed doen voor een ander: eenmalig 4 uur vrijwillig koffieschenken voor eenzame ouderen

Door eenmalig 4 uur vrijwillig aan het werk te gaan als koffieschenker voor eenzame ouderen, kun je heel veel voor ze betekenen. Stichting Goed doen voor een ander (https://goeddoenvooreenander.nl/helpen-als-koffieschenker/), biedt deze mogelijkheid aan.

Het doel van deze stichting is: personen vinden die slechts 4 uur van hun leven willen doneren. Te besteden aan koffiedrinken met eenzame ouderen in hun eigen buurt. Je donatie is gebaseerd op de kettingreactie formule. Doe goed en nodig anderen uit hetzelfde te doen. Dit werkt als volgt: 

1. persoon schenkt twee keer, twee uur koffie in zijn leven (totaal 4 uur)

2.. de eerste keer alleen;

3. de tweede keer gaat een vriend(in) mee;

4. deze vriend(in) neemt het over als in een estafette;

5. om de tweede keer ook weer vriend(in) mee te nemen.

Op deze manier kost het iedereen maar vier uur. Terwijl eenzame ouderen als in een kettingreactie bezocht blijven worden. Je mag ook kinderen meenemen. Ouderen vinden dit vaak fantastisch. Wanneer kan ik starten? Tijdens inschrijving kun je zien op welke locaties je kunt starten. Als jouw woonplaats er niet bij staat, schrijf je dan in als toekomstige Koffieschenker. Zodra we starten in jouw woonplaats ontvang je hiervan bericht.

Wat wordt er exact verwacht tijdens Koffieschenken? Lees de pagina die beschikbaar is voor de locaties waar ze al koffieschenken. Hier staat alles omschreven over de eerste keer Koffieschenken.

Van onze ouderen kan je nog veel leren Ruim 100 vrijwilligers ondersteunen dit en hebben meegewerkt aan het boek ‘Wat kan ik van u leren?’’. Een verhalenbundel met 50 levenswijsheden van onze ouderen. Met de opbrengsten van het boek worden Koffieschenk Buurtprojecten door heel Nederland opgezet.

https://goeddoenvooreenander.nl/helpen-als-koffieschenker/

Coffeepro - Het platform voor de koffiewereld!